100 tips til et lykkeligere liv

Den amerikanske forfatter og psykologi-professor, Sonja Lyubomirsky har gennem mange år studeret begrebet lykke, og det får hende til at smide den påstand på gaden. 50 procent af et menneskes lykkefølelse er medfødt – 10 procent afhænger af de ydre omstændigheder, mens de resterende 40 procent er noget, vi selv kan påvirke. Med andre ord: Vi kan påvirke os selv hen i retning af at blive mere lykkelig. Her er muligheden for at tage ansvar for din egen lykkefølelse med 100 tips til et lykkeligere liv.

 1. Finde ud af, hvad der gør dig glad
  Hvis du ikke er sikker på, hvad der virkelig gør dig glad, så eksperimenter med forskellige ting. Find ud af, hvad du nyder mest. Svarene kan overraske dig.
 2. Følg dine passioner
  Hvis du gør hvad du elsker at gøre, så vil du være yderst tilfreds med livet.
 3. Tag dig tid til at nyde livet
  I stedet for farende fra det ene til det andet, så gør hver ting langsomt, med mindfulness og lethed, og forsøge at være til stede i nuet. Og rigtig nyde, hvad det er du gør.
 4. Har et mål
  Prøv at vælge et mål, der virkelig betyder noget for dig og fokusere på det. Brug tid på at arbejde med at gennemføre det. Mål fører til lykke, hvis du gør fremskridt.
 5. Hold et positivt fokus
  Når der sker noget slemt for dig, så prøv ikke at fokusere på det. I stedet tage et minut til at tælle alle dine goder i livet.
 6. Vis din taknemlighed
  Tænk over hvad du har at være taknemmelige for, og tavst takke dem, der har gjort noget godt for dig.
 7. Tænk i løsninger
  I stedet for at tænke om problemer, så spørg, ” Nå, hvad er løsningen? ” Hvis du udvikler løsningsorienteret tænkning, vil du blive meget lykkeligere.
 8. Accepter tingene som de er
  Forsøg ikke at lave om på situationer og mennesker, det er en sikker vej til at blive ulykkelig, fordi vi kan ikke styre verden. Vi er nødt til at acceptere tingene som de er, og i stedet se indad og undersøge, hvad det er denne situation skal lære mig.
 9. Omgiv dig med glade mennesker
  Latter og glæde smitter, og hvis du er blandt mennesker der er glade, så vil det smitte af på dig.
 10. Kom i flow
  Der er en tilstand, der kendt som Flow, der er, når du helt mister dig selv i en opgave og glemme alt om verden omkring dig. Det fører til lykke, og produktivitet. Sætte dig op til det giv dig selv en udfordrende opgave og prøv at miste dig selv i denne opgave.
 11. Motioner 30 minutter om dagen
  Motion får kroppen til at frigive ”lykke stoffer” Bare en kort gåtur eller en fur i fitnesscenter kan løfte dit humør og reducere stress.
 12. Lær noget nyt
  Det er mærkeligt, hvordan mange af os er bange for at prøve nye ting. Men at lære nye færdigheder eller nye oplysninger er fantastik spændende og opløftende.
 13. Ud i naturen.
  En gåtur i skoven eller på stranden renser tankerne, får kroppen til at slappe af og løfter humøret.

15 tanker om “100 tips til et lykkeligere liv”

 1. 14: Vær impulsiv
  De bedste øjeblikke i livet kan ikke planlægges. De kommer når du slipper kontrollen og lader livet udfolde sig for dig – og når du er åben overfor de gaver, som dagen bringer.

 2. 15: Drop bekymringerne
  99% af alle vores bekymringer bliver aldrig til noget. De stjæler vores mentale energi og fokus fra det vi oplever her og nu – de stjæler livets indhold fra dig. Drop bekymringerne og fokuser på det du oplever lige her og nu. Det giver meget mere mental energi og lykkeligt indhold i livet.

 3. 16: Lykken er ikke altid at nå sine mål. Målet er kun noget at sigte efter. Lykke er at nyde rejsen mod målet.

 4. 17: De stærkeste træer brækker i stormen. De fleksible træer bøjer i stedet af i vinden og står tilbage. – De lykkeligste mennesker er fleksible. Det accepterer verden som den og slås ikke med tyngende forestillinger om dem selv, andre eller verden.

 5. 18: Ægte lykke findes ikke i vores ydre verden. Lykke kommer indefra. Hold din ydre verden simpel og du vil kunne mærke lykken inden i.

 6. 19: Det du oplever i din ydre verden er en præcis refleksion af din indre verden – dine tanker og følelser. Alle forandringer i din ydre verden, starter med forandring af dine tanker og følelser. Du har altid selv magten og ansvaret for dit liv, og det du oplever lige nu.

 7. Vi har alle små fejl – ingen er perfekte, så stop med at forsøger at være perfekt. Brug dit fokus og din energi på det som du er god til, og lad andre løse de opgaver, som du ikke er så god til.

 8. Hvorfor arbejde så hårdt og være stresset? Lykken er ikke at besidde ting, men at være fri af dem – så man kan nyde livet. Lave mindre og leve mere.

 9. Det du fokuser på, vil vokse og til sidst blive til virkelighed. Verden er fuld af selvopfyldende profetier så pas på med, hvad du tænker om dig selv og andre. Bare ved at ændre dine tanker, kan du skabe dig helt andet liv.

 10. Vær modig: Oftere fortryder folk det, de ikke fik gjort, end det, de har gjort. At turde hoppe ud i udfordringer giver én fornemmelsen af at lære noget nyt (også af fejltagelserne).

 11. 24: Planlæg at være lykkelig. Find ud af hvad der gør dig lykkelig og hvad der gør dig ulykkelig. Planlæg så mange aktiviteter du kan, som gør dig lykkelig. Vær proaktiv i din hverdag, så du kan styre udenom de ting, der gør dig ulykkelig.

 12. 25: Sæt dig mål, så du ofte får succes. Giv dig selv en belønning hver gang du når et mål.

 13. Vær bevidst og tilstede i det du oplever. Vær opmærksom på, at du ikke lever livet med autopiloten slået til. Kun ved at leve livet bevidst, kan du leve et lykkeligt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *